ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ОТНОСНО: ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОНЛАЙН МАГАЗИН ROXYNN.COM 

В сила от 18.05.2018 г.

Последно изменена на 18.05.2018 г

ВЪВЕДЕНИЕ

Извършвайки дейността си, Галитрейд ЕООД , ЕИК 205377249, с данъчен адрес: гр. София, Сердикийски събор, с адрес на дейност: гр. София, бул. Ген. Тотлебен № 34, обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.

Онлайн магазин roxynn.com се притежава от Галитрейд ЕООД  и се управлява от Дружеството в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. Галитрейд ЕООД се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. Галитрейд ЕООД не продава Вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. Roxy-nn не обработва такава информация за Вас.

СЪБИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Галитрейд ЕООД събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Дружеството за изпълнение на предоставяне на услугите и стоките на онлайн магазин roxynn.com. Данните Ви служат за управление на Вашия профил в интернет страницата ни и управление на Вашите покупки. Също така могат да бъдат употребявани за статистически цели на Групата, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на Галитрейд ЕООД.

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които Галитрейд ЕООД може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на Галитрейд ЕООД и предоставяте информация на Дружеството.

КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ

– При създаване на Профил, регистриране на интернет страницата ни, купуване продукт, сключване на договор – имената Ви; електронния Ви адрес; адрес за доставка на поръчаните от Вас стоки;
– За управление на достъп и идентифициране на профила Ви – електронен адрес и парола;

– Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – електронен адрес, номер на клиент, номер на телефон, адрес за фактура, адрес за доставка, информация, свързана със средството за плащане, сума на покупката и честота на извършваните покупки;
– За издаване на фактура и обработването й – имената Ви, адрес за фактура, адрес на доставка, електронен адрес, използвано средство за плащане, сума на плащането и продукт/и, дата на покупката;
– Участие в онлайн проучване и други маркетинг дейности – различни видове информация, включително, но не само името Ви, пощенския Ви адрес, телефонния Ви номер, email адреса Ви, начина, по който предпочитате да се свързваме с Вас и информация за кредитна карта, история на покупките и търсенията Ви;

– За осигуряване на безопасност от дефектни продукти и свързана със стоки, рекламации и жалби – имената Ви, електронния Ви адрес, продуктите, които са купени, пощенски адрес, информация относно рекламацията/жалбата и засегнатия продукт/и;
– Когато споделяте информация за продукти със своето семейството и приятелите си, изпращате продукти за подарък, или каните някого да се присъедини към Вас в наши форуми, Галитрейд ЕООД, може да събира информацията, която предоставяте за тези хора като имената, пощенските им адреси, email адресите и телефонните им номера;

ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИЧНАТА ВИ ИНФОРМАЦИЯ

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за Галитрейд ЕООД са:

  • Дейности по управление на електронния ни магазин:
  • Данни за целите на изпълнение на направена поръчка/и от електронния магазин на Галитрейд ЕООД на основание сключването на договор;
  • Данни за системата ни за предотвратяване на измами във връзка с плащане на основание нашия легитимен интерес да защитим данните, които контролираме;
  • Осчетоводяване и фактуриране на покупките и електронния магазин на основание законовото ни задължение за това;
  • Дейности по управление на Вашия профил на интернет страницата ни:
    – Данни, свързани с управление на достъпа Ви (идентификация), на основание Вашето дадено съгласие;
  • Маркетинг дейности на Дружеството на основание дадено съгласие.

Личната информация, която събираме, ни позволява да Ви държим в течение относно най-новите ни продукти и предстоящи събития. Тя ни помага и да подобрим услугите, съдържанието и рекламата ни. В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в профила и на интернет страницата.

Използваме лична информация, защото тя ни помага в разработването, доставката и усъвършенстването на продуктите, услугите, съдържанието и рекламата ни.

Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като известия относно покупките Ви и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването на продуктите, услугите и комуникацията с клиентите на Галитрейд ЕООД. Ако участвате в събития, лотария, конкурс или промоция, е възможно да използваме предоставената от Вас информация, за да администрираме тези програми.

В допълнение Вашите данни се обработват от Галитрейд ЕООД и за целите на:

– Установяване на аномалии, рекламации, свързани с продукти на Галитрейд ЕООД, на основание легитимния интерес;
– Въпроси, отправени към нас, свързани с продукти, на основание съгласието Ви;

COOKIES И ДРУГИ ТЕХНОЛОГИИ

ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ В ОНЛАЙН МАГАЗИН ROXYNN.COM

Roxynn.com използва „бисквитки“, за да подобри Вашето преживяване, да анализира трафика към онлайн магазина и да направи онлайн магазина да работи коректно. Посещавайки нашия онлайн магазин, Вие приемате използването на бисквитки.

HTTP Cookie или HTTP “бисквитка“, мн.ч. „бисквитки“, е начин, използван от онлайн магазините, за съхранение на информация локално в уеб браузъра на посетителя.

Чрез HTTP бисквитките онлайн магазинът roxynn.com може да „различава“ и „запомня“ посетителите сиидентифицирани (потребители) или анонимни (гости). И още, бисквитките се използват за запомняне на индивидуалните предпочитания на потребителите, настройки и извършени действия, състоянието на дадена функционалност, услуга или особеност в електронния магазин. Например добавени продукти в кошницата и други.

Когато roxynn.com се зарежда, онлайн магазинът създава и изпраща на посетителя си бисквитка. Информацията в тази бисквитка се записва от уеб браузъра – в системното му пространство, на устройството на посетителя. При всяка следваща заявка към нашия онлайн магазин, браузърът връща обратно информацията от бисквитката и спомага за по-бързото зареждане на електронния магазин.

Онлайн магазинът roxynn.com използва следните видове бисквитки според тяхното предназначение:

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на онлайн магазина. Тези бисквитки остават в браузъра и след като електронният магазин бъде затворен. Тези бисквитки също може да се ползват за различаване и запомняне както на регистрираните, така и на анонимните посетители на онлайн магазина. Например добавени продукти в кошницата и други. Целта е да не се налага отново да избирате настройки, които вече сте потвърдили или отхвърлили при предишно посещение на онлайн магазина или в текущата сесия, като така се осигурява максимално удобство при посещение на електронния магазин. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане.

  • Временни (сесийни) бисквитки

Когато даден посетител се идентифицира в онлайн магазина, например чрез потребител и парола, тогава той може да получи сесийна (временна) бисквитка. Тя ще послужи на посетителя като временен пропуск и при всяка следваща заявка ще удостоверява пред електронния магазин направената вече идентификация. По този начин не се налага онлайн магазинът да изисква, на всяка следваща страница, данните за достъп на потребителя. Сесийните бисквитки се ползват за записване на информация, която е необходима само до края на сесията, до затваряне на уеб браузъра или докато потребителят не „излезе“ от профила си.

  • Аналитични бисквитки

Посредством тези бисквитки се събира статистическа информация относно трафика на онлайн магазина, включваща броя посещения, времето за престой, популярността на отделните страници и продукти в електронния магазин, последователността на разглеждане, повторните посещения, дали онлайн магазинът е посетен през мобилно или десктоп устройство и момента на излизане от електронния магазин. Тези бисквитки не ни дават никаква информация за Вашите лични данни. По-скоро посредством аналитичните бисквитки ние можем да установим доколко нашите потребители работят лесно с онлайн магазина и достигаме до решения за подобряване на потребителското преживяване на електронния магазин.

Деактивиране на бисквитки – Ако не желаете да приемате бисквитки, можете да ги деактивирате от настройките на използвания от Вас браузър. За повече информация, посетете официалния сайт на производителя на Вашия браузер. Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките“ може да доведе до нарушения във функционалността на онлайн магазина и до спиране работата на системата за онлайн поръчки на roxynn.com.

Roxy-nn не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Галитрейд ЕООД не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В дадени случаи Галитрейд ЕООД може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори – подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на Галитрейд ЕООД в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

Личните Ви данни могат да бъдат предоставени за целите на статистиката и управление на услугите и качеството на предоставянето им.

За случаите, в които Галитрейд ЕООД споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на Галитрейд ЕООД, Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – Галитрейд ЕООД да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

ТРАНСФЕР В ТРЕТИ СТРАНИ

Галитрейд ЕООД не прехвърля данните Ви в трети страни извън ЕС като правило. В отделни случаи е възможно данните Ви да бъдат прехвърлени в трети страни по силата на договор между Галитрейд ЕООД и дружество, действащо като изпълнител за определени услуги.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Галитрейд ЕООД взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услугата – ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на Галитрейд ЕООД са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

За случаите, в които Галитрейд ЕООД споделя информация за Вас с трети лица – доставчици на Галитрейд ЕООД, Дружеството има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Ще задържим личната Ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

ВАШИТЕ ПРАВА ВЪВ ВРЪЗКА С ДАННИТЕ ВИ

Ако сте предоставили Ваши лични данни на Галитрейд ЕООД, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата на Галитрейд ЕООД;
  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Галитрейд ЕООД;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
  • право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на данните. 

ДЕЦА

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на Галитрейд ЕООД, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.

ДАННИ ЗА КОНТАКТ

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ПО ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ИЛИ ЗАЩИТАТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В ГАЛИТРЕЙД ЕООД, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ПО СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ: 

На имейл адрес: galyadimitr@gmail.com